Pomazánka z pečených paprik 🌶️ je lahodný a zdravý dip připravený z pečených červených i zelených paprik, které dodávají jemně nasládlou chuť a výraznou vůni. Pomazánka je obohacena o česnek, olivový olej a koření, které podtrhují její lahodnou chuť. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo, k zelenině nebo jako součást obložených talířů. Díky své jednoduchosti a intenzivní chuti je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí zpestřit své svačiny nebo pohoštění
Ingredience:
-
- papriky (různé druhy)
- lze přidat i rajčata
- olivový olej
- žervé (jemný tvaroh či pomazánkovém máslo)
- sůl
- pepř
- bylinky
- česnek dle chuti
Postup:
Očištěné papriky přepůlíme, vyjmeme semínka a dáme na plech s pečicím papírem. Můžeme přidat i rajčata. Pokapeme je olivovým olejem a pečeme v předehřáté trou bě na 180 ° C asi 30 minut. Poté přendáme do mísy, přikryjeme potravinářskou folií a necháme dalších 30 minut odpočívat. Rozmixujeme důkladně (u masitějších lze sundat i slupku), s žervé, jemným tvarohem či pomazánkovým máslem, ochutíme solí, pepřem, bylinkami, česnekem dle chuti.
0 komentářů