pomazánka z pečených paprik

Pomazánka z pečených paprik 🌶️ je lahodný a zdravý dip připravený z pečených červených i zelených paprik, které dodávají jemně nasládlou chuť a výraznou vůni. Pomazánka je obohacena o česnek, olivový olej a koření, které podtrhují její lahodnou chuť. Skvěle se hodí na čerstvé pečivo, k zelenině nebo jako součást obložených talířů. Díky své jednoduchosti a intenzivní chuti je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí zpestřit své svačiny nebo pohoštění

Ingredience:

    • papriky (různé druhy)
    • lze přidat i rajčata
    • olivový olej
    • žervé (jemný tvaroh či  pomazánkovém máslo)
    • sůl
    • pepř
    • bylinky
    • česnek dle chuti


Postup:

Očištěné papriky přepůlíme, vyjmeme semínka a dáme na plech s pečicím papírem. Můžeme přidat i  rajčata. Pokapeme je olivovým olejem a pečeme v předehřáté trou bě na 180 ° C asi 30 minut. Poté  přendáme do mísy, přikryjeme potravinářskou folií a necháme dalších 30 minut odpočívat.  Rozmixujeme důkladně (u masitějších lze sundat i slupku), s žervé, jemným tvarohem či  pomazánkovým máslem, ochutíme solí, pepřem, bylinkami, česnekem dle chuti.

 

Zpět na blog


radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.

0 komentářů

Napsat komentář

Avatar placeholder