salát z červené řepy

Salát z pečené červené řepy a sýru 🥗 je lehký a plný živin. Vy, co nejste ještě s čerstvou řepou kamarádi, si nejprve vyzkoušejte řepu předvařenou, která se prodáva ve vakuovém balení. Pak určitě vyzkoušejte řepu čerstvou, má lehce zemitou chuť. Sterilovaná řepa je méně vhodná, protože je naložená ve sladkém nálevu.

Ingredience:

    • 1 střední červená řepa (čerstvá)
    • ledový salát
    • sůl
    • pepř
    • olivový olej
    • balzamikový ocet
    • citrónová šťáva
    • čerstvý sýr typu salátová Lučina, Feta, kozí sýr, Cottage, Ricotta

Postup:

Střední bulvou čerstvé červené řepy důkladně omyjte, okrájejte chrastí, ale neloupejte ji a čistou bulvu zabalte do alobalu. Upečte ji v troubě při 180° asi 45 min. Poté alobal rozbalte, řepu nakrájejte i se slupkou na kostičky. Vložte do mísy, přidejte natrhané listy ledového salátu, osolte, opepřete, zakápněte kapkou olivového oleje a balzamika, citrónové šťávy. Na to rozdrobte čerstvý sýr typu salátová Lučina, Feta, kozí sýr, Cottage, Ricotta.

Podávejte vychlazené.

Zpět na blog


radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.