Ingredience:

  • 250 g dýně i se slupkou
  • 1/2 cibule na menší kostky
  • 2 stroužky česneku
  • 0,3 l vody
  • 200 g červené čočky
  • pepř
  • kapka octa
  • lžíce zakysané smetany

Postup:

Dýni omyjeme a nakrájíme na menší kousky (asi 250 g) i se slupkou, odstraníme semínka a  dáme na plech a pečeme asi 20 minut. V kastrolu rozehřejeme lžíci olivového oleje a  orestujeme půlku nakrájené cibule na kostičky. Přidáme upečenou dýní, kterou jsme ještě  pokrájeli na menší kostky, 2 stroužky česnek, sůl, 0,3 l vody a povaříme do změknutí dýně.  Poté ji rozmačkáme a přidáme hrnek (200 g) červené čočky a opepříme. Čočku uvaříme  doměkka, dle potřeby doléváme vodu. Nakonec přidáme kapku octu a můžeme zjemnit lžící  zakysané smetany.

Zpět na blog


radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.