Červená čočka na kyselo s dýní 🎃 je netradiční spojení zeleniny a luštěniny. Stojí za vyzkoušení. Pokrm je možné podávat samostatně nebo jako přílohu a jistě obohatí váš jídelníček. Je plný vlákniny a díky čočce také bílkovin, které vás zasytí. Červená čočka nenadýmá, bát se jí nemusíte.
Ingredience:
-
- 250 g dýně i se slupkou
- 1/2 cibule na menší kostky
- 2 stroužky česneku
- 0,3 l vody
- 200 g červené čočky
- pepř
- kapka octa
- lžíce zakysané smetany
Postup:
Červená čočka na kyselo s dýní se připraví tak, že nejprve dýni omyjeme a nakrájíme na menší kousky (asi 250 g) i se slupkou, odstraníme semínka a dáme na plech a pečeme asi 20 minut. V kastrolu rozehřejeme lžíci olivového oleje a orestujeme půlku nakrájené cibule na kostičky. Přidáme upečenou dýní, kterou jsme ještě pokrájeli na menší kostky, 2 stroužky česnek, sůl, 0,3 l vody a povaříme do změknutí dýně. Poté ji rozmačkáme a přidáme hrnek (200 g) červené čočky a opepříme. Čočku uvaříme doměkka, dle potřeby doléváme vodu. Nakonec přidáme kapku octu a můžeme zjemnit lžící zakysané smetany.