Červená čočka nakyselo s dýní

Červená čočka na kyselo s dýní 🎃 je netradiční spojení zeleniny a luštěniny. Stojí za vyzkoušení. Pokrm je možné podávat samostatně nebo jako přílohu a jistě obohatí váš jídelníček. Je plný vlákniny a díky čočce také bílkovin, které vás zasytí. Červená čočka nenadýmá, bát se jí nemusíte.

Ingredience:

    • 250 g dýně i se slupkou
    • 1/2 cibule na menší kostky
    • 2 stroužky česneku
    • 0,3 l vody
    • 200 g červené čočky
    • pepř
    • kapka octa
    • lžíce zakysané smetany

Postup:

Červená čočka na kyselo s dýní se připraví tak, že nejprve dýni omyjeme a nakrájíme na menší kousky (asi 250 g) i se slupkou, odstraníme semínka a  dáme na plech a pečeme asi 20 minut. V kastrolu rozehřejeme lžíci olivového oleje a  orestujeme půlku nakrájené cibule na kostičky. Přidáme upečenou dýní, kterou jsme ještě  pokrájeli na menší kostky, 2 stroužky česnek, sůl, 0,3 l vody a povaříme do změknutí dýně.  Poté ji rozmačkáme a přidáme hrnek (200 g) červené čočky a opepříme. Čočku uvaříme  doměkka, dle potřeby doléváme vodu. Nakonec přidáme kapku octu a můžeme zjemnit lžící  zakysané smetany.

Zpět na blog


radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.