Tento recept na tvarohový koláč 🥧s malinami a ostružinami vás nadchne. Kombinace krémového tvarohu a čerstvého ovoce je ideální pro každou příležitost.
Ingredience na 12 porcí:
Na těsto:
-
- 200 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 vejce
- 140 g rostlinného tuku (Hera)
Na náplň:
-
- 500 g měkkého tvarohu v alobalu
- 100 g krupicového cukru
- 1 vejce
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 500 g nejlépe čerstvých malin a ostružin
Drobenka:
-
- 70 g hrubé mouky
- 40 g krupicového cukru
- 50 g másla
Postup:
Mouku prosejte s cukrem a kypřicím práškem do mísy. Do středu vyklepněte vejce a přidejte na kousky nakrájenou Heru. Nejdříve propracujte vidličkou a následně rukama. Přeneste na vál a zpracujte hladké těsto, které nechte v chladu 30 minut odležet. Odležené těsto rozválejte na kulatý plát, kterým vyložte koláčovou formu o průměru 28 cm (vytřete ji tukem a vysype moukou). Vytvořte zvýšené okraje. Těsto na dně propíchejte vidličkou, na povrch dejte pečicí papír, do kterého nasypte fazole či jiné luštěniny (jsou tam proto, aby se těsto při pečení nevzdouvalo). Korpus předpékejte v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.
Tvaroh smíchejte s krupicovým cukrem, vejcem a pudinkovým práškem. Z horkého předpečeného korpusu odstraňte pečicí papír s fazolemi. Korpus potřete tvarohovou náplní. Na tu rozprostřete ovoce a posypte ji drobenkou.
Tvarohový koláč dopékejte v předehřáté troubě při 180 °C asi 25 minut. Po upečení ho nechte vychladnout ve formě.