Vaječná pomazánka 🥚 s lahůdkovým droždím asi není nic nového. Předpokládám, že každá rodina svoji „vajíčkovku“ připravuje, nicméně vyzkoušejte jinou formu a ochuťte ji lahůdkovým droždím, které je bohaté na bílkoviny, vlákninu a vitamíny skupiny B. A nenechte se zmást je názvem „droždí“. Mnozí si pod tímto označením představí droždí čerstvé, klasické nebo chcete-li obyčejné droždí nevábné vůně. Omyl! Lahůdkové droždí vám s kynutím nepomůže. A moc hezky voní. 

Ingredience pro 2 porce:

    • 2 vejce
    • 1 PL másla
    • 1 PL mléka
    • ½ menší cibule
    • 2 PL lahůdkového droždí
    • sůl, mletý pepř, hořčice, pažitka podle chuti

Vysvětlivky: PL je polévková lžíce

Postup:

Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme rozšlehané vejce s mlékem, osolíme, opepříme. Mícháme a necháme srazit 🍳. Před dokončením přidáme sypké lahůdkové droždí. Podle chuti doplníme hořčicí a pažitkou. Vaječnou pomazánku s droždím mažeme na chléb.🍞

Zpět na blog

Kategorie: Pomazánky

radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.