Pomazánka z tofu a lahůdkového droždí 🥣 zní možná trochu nebezpečně, ale nebojte. Tofu neboli také sójový sýr se vyrábí vysrážením čerstvého sójového mléka. Můžeme se s ním setkat zejména v asijských pokrmech a pro jeho vysoké množství bílkovin je velmi obíbené. Prodává se přírodní nebo kořeněné. Lahůdkové droždí je neaktivní droždí používané hlavně k dochucení pokrmů. Je plné vitamínů, zvláště skupiny B a pokrm vám jemně dochutí. Také ho zařaďte do jídelníčku při nechutenství, zvláště u dětí 🧒. Používejte ho místo soli nebo jako koření. 

Ingredience pro 2 porce:

    • 100 g přírodního Tofu
    • 2 PL lahůdkového droždí
    • ½ PL olivového oleje
    • 2 PL bílého jogurtu do 5 % tuku
    • bylinková sůl, mletý pepř, česnek, cibule, mletá paprika, pažitka podle chuti

Vysvětlivky: PL je polévková lžíce

Postup:

Tofu nastrouháme nahrubo, přidáme olej, droždí, jogurt, sůl, pepř (popřípadě mletou papriku, prolisovaný česnek, feferonku – podle chuti) a rozmixujeme tyčovým mixérem.

 

Zpět na blog

Kategorie: Pomazánky

radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.