Mrkvový hřbet 🥕 je vláčný, jemný moučník, který jistě ocení i vaše děti 🧒. Je plný vlákniny a důležitých živin s odlehčeným množstvím cukru. A klidně ho upečte s nimi. Zvládnou ho.

Ingredience:

    • 3 vejce
    • 2 PL medu
    • 1 ČL mleté skořice
    • 1/2 hrnku řepkového oleje
    • 1/2 hrnku polotučného mléka
    • 1 hrnek hladké špaldové mouky
    • 2 hrnky jemně nastouhané očištěné mrkve
    • mleté ořechy, hrozinky
    • 1/2 sáčku kypřícího prášku

Postup:

Rozdělíme  vejce na bílky a žloutky. Nejprve vyšleháme bílky se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky utřeme s medem, skořicí,  olejem,  přisypeme špaldovou mouku s kypřícím práškem. Vlijeme mléko, zamícháme a vmícháme nastrouhanou mrkev, podle chuti mleté oříšky a hrozinky. Vše společně promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Směs přelijeme do vymazané a vysypané formy „srnčí hřbet“, pečeme v troubě cca 40 minut při 180°C.

Zpět na blog

radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.