Cizrnová bublanina z naložené cizrny, což je luštěniny oříškové chuti plná bílkovin vás možná překvapí, ale je vláčná a „klouzavá“ do krku.
Ingredience na 20 menších porcí:
-
- 5 ks vajec
- 240 g cizrny v plechovce v nálevu
- 6 PL cukru
- 2 PL oleje
- 125 g tvarohu ve vaničce
- 250 g hladké mouky
- 2 ČL kypřícího prášku
- ovoce
Postup:
Bílky oddělíme od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V mixéru rozmixujeme cizrnu i s nálevem na jemno. V jiné míse našleháme žloutky s cukrem, přidáme tvaroh, olej a mouku, do které jsme vmíchali kypřící prášek. Vše důkladně promícháme, přidáme rozmixovanou cizrnu a nakonec lehce vmícháme sníh z bílku. Na plech vložíme pečící papír, směs rozetřeme a poklademe ovocem. Výborné jsou jahody, 🍓 maliny, ostružiny, ale může být i pokrájené hroznové víno 🍇. Pečeme při 180°C asi 40 min. Poté krájíme na malé kousky. Cizrnová bublanina je sytá díky luštěnině, která je zdrojem bílkovin.