Pomazánka z tofu a lahůdkového droždí 🥣 zní možná trochu nebezpečně, ale nebojte. Tofu neboli také sójový sýr se vyrábí vysrážením čerstvého sójového mléka. Můžeme se s ním setkat zejména v asijských pokrmech a pro jeho vysoké množství bílkovin je velmi obíbené. Prodává se přírodní nebo kořeněné. Lahůdkové droždí je neaktivní droždí používané hlavně k dochucení pokrmů. Je plné vitamínů, zvláště skupiny B a pokrm vám jemně dochutí. Také ho zařaďte do jídelníčku při nechutenství, zvláště u dětí 🧒. Používejte ho místo soli nebo jako koření.
Ingredience pro 2 porce:
-
- 100 g přírodního Tofu
- 2 PL lahůdkového droždí
- ½ PL olivového oleje
- 2 PL bílého jogurtu do 5 % tuku
- bylinková sůl, mletý pepř, česnek, cibule, mletá paprika, pažitka podle chuti
Vysvětlivky: PL je polévková lžíce
Postup:
Tofu nastrouháme nahrubo, přidáme olej, droždí, jogurt, sůl, pepř (popřípadě mletou papriku, prolisovaný česnek, feferonku – podle chuti) a rozmixujeme tyčovým mixérem.