Hormonální bříško u žen v počátku a v průběhu menopauzy je běžný problém, který souvisí s hormonálními změnami v těle. Menopauza způsobuje pokles hladiny hormonu estrogenu. Estrogen hraje důležitou roli v regulaci tělesného tuku. Tuk se začíná přesouvat a více ukládat v oblasti břicha. Tuk je problematický nejen z estetického hlediska, ale začíná obalovat i životně důležité orgány (tento tuk se nazývá viscerální tuk), a brání jejich správné funkci. S věkem ubývá svalová hmota, tím se metabolismus zpomaluje, což může vést k nárůstu tělesné hmotnosti, zejména pokud není upravena strava a fyzická aktivita

Jak hormonální bříško zmírnit?

Zaměřete se na úpravu jídelníčku. Vyvážená strava zahrnuje zvýšení příjmu vlákniny, zdravých tuků (např. omega-3 mastné kyseliny), ovoce, zeleniny a celozrnných produktů, kvalitních bílkovin. Důležité je také omezit příjem cukrů, které mohou podporovat ukládání tuku v oblasti břicha. Jeden jsem pro vás připravila zde.

Zařaďte pravidelnou fyzickou aktivitu. Kombinace aerobního cvičení (např. svižné chůze, plavání) a silového tréninku pomáhá spalovat tuky a zvyšovat svalovou hmotu, což může zlepšit metabolismus a pomoci zredukovat břišní tuk.

Hlídejte si dávky stresu. Dlouhodobý stres může zvýšit hladinu kortizolu, což také přispívá k ukládání tuku v břišní oblasti. Snažte se odporat co nejvíc stresových situací, zkuste dechová cvičení, jógu, relaxujte, odpočívejte.

Spěte. Nedostatek spánku může ovlivnit hormonální rovnováhu, což může vést k přibírání na váze. Doporučuje se spát 7-8 hodin denně, zkuste alespoň 6 hodin v kuse.

V menopauze nemůžete obnovit produkci estrogenu, ale lze zmírnit nepříjemné příznaky, které pokles estrogenu způsobuje pomocí bylinek. Bylinná směs PREMIUM SHAPE pomáhá proti ukládání tuků díky zelenému čaji a Garcinii kambodžské a snižuje chuť k jídlu, pocitu hladu díky dalším přísadám.

Garcinie kambodžská (Garcinia Cambogia) je známá svými vlastnostmi, které mohou přispívat k regulaci hmotnosti. Pomáhá kontrolovat hmotnost, snižuje ukládání tuků a snižuje pocit hladu, což přispívá ke snížení příjmu kalorií. Může také přispívat k udržení normální hladiny cukru a tuků v krvi.

Výtažek ze zeleného čaje podporuje udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, což je důležité pro celkové zdraví kardiovaskulárního systému (konzultujte s lékařem, zejména pokud již užíváte léky na cholesterol nebo máte jiné zdravotní problémy, či užíváte Warfarin).

Na produkt PREMIUM SHAPE v odkazu zde využijte slevu po zadání kódu RADKAD15 (lze využít i na jiné produkty firmy)

Zpět na blog


radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.