Ingredience:
- 1 střední červená řepa (čerstvá)
- ledový salát
- sůl
- pepř
- olivový olej
- balzamikový ocet
- citrónová šťáva
- čerstvý sýr typu salátová Lučina, Feta, kozí sýr, Cottage, Ricotta
Postup:
Střední bulvou čerstvé červené řepy důkladně omyjte, okrájejte chrastí, ale neloupejte ji a čistou bulvu zabalte do alobalu. Upečte ji v troubě při 180° asi 45 min. Poté alobal rozbalte, řepu nakrájejte i se slupkou na kostičky. Vložte do mísy, přidejte natrhané listy ledového salátu, osolte, opepřete, zakápněte kapkou olivového oleje a balzamika, citrónové šťávy. Na to rozdrobte čerstvý sýr typu salátová Lučina, Feta, kozí sýr, Cottage, Ricotta.
Podávejte vychlazené.