Plněná velikonoční vejce
Plněná velikonoční vejce jsou skvělá a tento recept vám pomůže zužitkovat vykoledovaná vajíčka. Dají se plnit jakoukoliv pěnou, můžete je ochutit sardelovou pastrou, uzeným tuňákem, čerstvým sýrem, prostě čímkoliv, co vám chutná.
Ingredience:
-
- 6 vajec
- 1 bílý jogurt
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 2 sterilované okurky / kapari / olivy
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup:
Vejce uvaříme natvrdo (pro 2 osoby stačí 6 ks). Vychladlá je oloupeme a podélně rozpůlíme, opatrně vydlabeme z důlku žloutky. V misce rozmačkáme žloutky vidličkou a přidáme k nim bílý jogurt, množství určíme podle toho tak, aby hmota byla jemná a tuhá. Na dochucení přidáme lžičku plnotučné nebo dijonské hořčice, sůl a pepř. Důkladně promícháme, dokud není směs zcela hladká. Připravíme si 2 menší sterilované okurky a nakrájíme je nadrobno a do směsi je přidáme. Místo okurek můžeme použít naložené kapari nebo olivy. Pomocí lžičky přendáme náplň zpět do důlků každého vaječného bílku. Nakonec dozdobíme pažitkou.