ovesna-kase-s-lyofilizovanym-ovocem-a-mandlemi, snídaně Radka drobná, jídelníček

Ovesná kaše s mandlemi a lyofilizovaným ovocem

Ovesná kaše je vynikající volbou ke snídani, a to nejen pro svou chuť, ale především pro své výživové benefity.

Ingredience:

    • 40 g ovesných vloček
    • 150 ml polotučného mléka
    • 1 PL plátků mandlí
    • 1 ČL ořechového másla (popřípadě obyčejného másla nebo lněného oleje)
    • 1 ČL javorového sirupu
    • 20 g lyofilizovaného ovoce dle chuti (sušené mrazem pro zachování živin)

Postup:
Jemné vločky namočte do mléka a nechte přes noc v lednici nasáknout. Ráno je v kastrolku prohřejte, přidejte k nim plátky mandlí a máslo. Na talíři zakápněte javorovým sirupem a dozdobte lyofilizovanými jahodami.

Takto uvedený recept obsahuje 1390 kJ, z toho 44 g sacharidů, 10,5 g bílkovin, 11,7 g tuků (z mandlí, másla)

Proč je ovesná kaše skvělá k snídani? 🥣

Ovesné vločky obsahují komplexní sacharidy a vlákninu, které zpomalují trávení a dlouhodobě zasytí. Společně s bílkovinou z mléka vám kaše udrží stabilní hladinu cukru v krvi. Vláknina z vloček pomáhá správnému fungování střev a snižuje hladinu LDL („špatného“) cholesterolu, což je prospěšné pro srdce a cévy. Podporuje pravidelnou stolici a zdravý střevní mikrobiom. Oves je bohatý na hořčík, železo, fosfor, zinek.

Kaši si můžete obohatit o ovoce, ořechy, semínka nebo zvýšit příjem bílkovin tvarohem, jogurtem podle svých potřeb a chutí.

Zpět na blog
Radka Drobná
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.