kachní prsa s brusinkami, zdravé recepty, velikonoce, radka drobná, výživová poradkyně.
Kachní prsa s brusinkami a červeným vínem

Ingredience:

  • kachní prsa 200 g v syrovém stavu na porci
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 2dcl červeného vína
  • 1 lžičku třtinového cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • tymián
  • sůl
  • kmín
  • olej
  • voda
  • brambory, bramborové noky nebo kaše

Postup:

Rozehřejeme si troubu na 180°C. Kachní prsa odřízneme od kosti i s kůží a obě rozkrojíme v půlce na filátka. Kůži na povrchu nařežeme. Maso osolíme a okmínujeme ze všech stran. Na pekáč nalijeme trochu oleje, necháme ho rozehřát, maso na něj položíme kůží dolů a opékáme asi čtyři minuty. Obrátíme a opečeme z druhé strany.  Lehce podlijeme vodou, na maso položíme snítku čerstvého tymiánu, přikryjeme poklicí a pečeme doměkka. Kontrolujeme množství vody, aby se úplně nevypařila. Po upečení maso vyjmeme z výpeku a necháme ho odpočívat. Výpek přelijeme z pekáče do kastrolu a připravíme z něho šťávu: do výpeku přidáme 2 lžíce sušených brusinek, 2dcl červeného vína, 1 lžičku třtinového cukru, promícháme a společně provaříme asi 10 minut. Lehce zaprášíme lžící hladké mouky a za stálého míchání provaříme dalších 10 minut. Přecedíme. Upečená prsa nyní nakrájíme na plátky přes vlákno. Plátky masa vložíme do šťávy a prohřejeme. Přendáme na talíř. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, bramborové noky nebo kaše.

Radka Drobná
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.