Bezlepkové brownies fazolové

Fazolové brownies patří mezi zdravé pečení. Je to odlehčený moučník, což ocení zvláště příznivci  fitnessreceptů. A třebaže nejte příznivcem luštěnin, rozhodně se ho bát nemusíte.
🍯
Ingredience:
    • 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu (425 ml)
    • 80 g špaldové mouky
    • 50 g holandského kakaa
    • ½ lžičky kypřicího prášku
    • 2 až 3 vejce
    • 200 ml mléka
    • 50 g drcených mandlí bez slupky
    • 3 lžíce řepkového oleje
    • 80 g medu nebo javorového sirupu
    • pečicí papír
Postup:
Nejprve propláchněte fazole, v mixéru je rozsekejte na jemnou kaši a přendejte do mísy. Následně přidávejte suché suroviny, med 🍯, mléko 🥛, vejce (podle jejich velikosti stačí 2 ks) a olej. Hmotu důkladně promíchejte a vlijte na malý plech nebo kulatou dortovou formu vystlanou pečicím papírem. Navrch nasypte drcené mandle a pečte v předehřáté troubě cca 20 minut při 150 °C. Hlídejte, každá trouba peče jinak. Vyzkoušejte špejlí, brownies je upečené, když se okraje začínají oddělovat od formy. Je nízké, tak ať vás to zbytečně nemate.
Proč se pečou moučníky z fazolí? Fazolové brownies má skvělé nutriční hodnoty,  při pečení díky fazolím zůstane moučník pěkně vláčný. Kromě toho má nižší kalorickou hodnotu, vyšší obsah vlákniny a bílkovin. A vsadím se, že když předem neřeknete, z čeho je moučník připravený, nikdo to nepozná. 
Zpět na blog

 


radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.

Radka Drobná
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.