Cizrnová bublanina

Cizrnová bublanina

Tato cizrnová bublanina se připravuje ze sterilované cizrny, což je luštěnina oříškové chuti.  Možná vás překvapí, je vláčná a „klouzavá“ do krku.

Ingredience na 20 menších porcí:

    • 5 ks vajec
    • 240 g cizrny v plechovce v nálevu
    • 6 PL cukru
    • 2 PL oleje
    • 125 g tvarohu ve vaničce
    • 250 g hladké mouky
    • 2 ČL kypřícího prášku
    • ovoce

Postup:

Bílky oddělíme od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V mixéru rozmixujeme cizrnu i s nálevem na jemno. V jiné míse našleháme žloutky s cukrem, přidáme tvaroh, olej a mouku, do které jsme vmíchali kypřící prášek. Vše důkladně promícháme, přidáme rozmixovanou cizrnu a nakonec lehce vmícháme sníh z bílku. Na plech vložíme pečící papír, směs rozetřeme a poklademe ovocem. Výborné jsou jahody, 🍓 maliny, ostružiny, ale může být i pokrájené hroznové víno 🍇. Pečeme při 180°C asi 40 min. Poté krájíme na malé kousky.

Cizrnová bublanina je sytá díky luštěnině, která je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin. Cizrna je bohatá také na vlákninu, což napomáhá pocitu sytosti. Cizrna je z tohoto důvodu vhodná ke konzumaci při redukčních dietách. Pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi v normě, což je důležité pro lidi s diabetem. Konzumace cizrny může být prospěšná pro snižování hladiny cholesterolu v krvi, vláknina pomáhá s trávením a zajistí správné fungování střev.

 

 

Zpět na blog


radkadrobna

Výživový poradce. Poradce pro výživu.